Selecteer een pagina

Als ik het even niet meer weet, doe ik altijd een stapje vooruit

Loesje

Mijn verhaal

Ik ben Loes Wolfs. Weduwe inmiddels en woon samen met mijn hond in Maastricht. We waren een samengesteld gezin en de kinderen zijn al lang uitgevlogen en hebben hun eigen gezin gesticht.

Sinds 2002 ben ik loopbaancoach en ben ik steeds vaker gaan werken met mensen met stress of zelfs met een burn-out. Ik merkte dat zij meer nodig hadden en zo ben ik diverse opleidingen gaan volgen om mijn aanbod te vergroten. Mijn rugzak is inmiddels aardig gevuld met kennis, kunde en levenservaring. Zelf heb ik ook een burn-out gehad en weet ik dat het geen gemakkelijke fase in je leven is. Het was het gevolg van het plotseling verliezen van mijn baan, mijn houvast en bestaanszekerheid. Maar nu weet ik ook dat je er beter uit komt. Dat zie je zelf niet zo in het begin, maar ik kan je verzekeren dat dit wel gebeurt. Het lijkt alsof de grond onder je voeten is weggezakt, je voelt geen houvast meer. Nee, je wordt inderdaad nooit meer “de oude” en ik zal je uitleggen dat dat ook niet de bedoeling is. Het is een cliché, maar je wordt er beslist een rijker mens door als je dit proces met jezelf aangaat. Ik kan je steunen als je veel stress ervaart in jouw leven.

Van nature ben ik meer van de achtergrond dan de voorgrond. Ik kan goed luisteren en waarnemen. In mijn coaching zit altijd een combinatie van het theoretische en het praktische. Ik reik je bruikbare handvatten aan waar jij ook zelf iets mee kunt.

Wat ik heel belangrijk vind in mijn begeleiding is het stuk veiligheid. Gelukkig hoor ik van iedere klant dat dit lukt, het vertrouwen is altijd aanwezig om jezelf te kunnen zijn.

Volg mij op Social Media:

Een greep uit mijn opleidingsachtergrond

Hoogendijk, opleiding tot loopbaan- en mobiliteitsadviseur

Een landelijk bekende professionele opleiding voor een gedegen ondergrond als loopbaancoach en outplacementbegeleider.

NOTE, Nederlandse Opleiding tot Enneagramcoach

Een reis langs de 9 typen, een veelomvattende methodiek die inzicht biedt in je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Aaltje Vincent & Company: Jobmarketing, training voor professionals

Van de schrijfster van diverse boeken over slim en succesvol solliciteren, ook via social media. 

Hoe klanten mij ervaren

Na mijn ontslag kwam ik in een rouwproces terecht. Ik voelde me fysiek en emotioneel kwetsbaar. Ik ben op zoek gegaan naar iemand die mij als persoon kon begeleiden. Geen loopbaancoach die alleen kijkt “van werk, naar werk”, maar iemand die vanuit een mensgerichte benadering ondersteuning biedt. Zo kwam ik via internet bij Loes terecht. Het aangeboden traject was gebaseerd op mij en wat ik nodig had in de fase waarin ik zat. Door met diverse opdrachten bezig te zijn kon ik mijn verdriet verwerken en alles een plekje geven. Het werken aan de opdrachten gaf me een doel en een richting in een tijd waarin je wereld even stil staat. Ik leerde om weer vooruit te kijken, kwaliteiten van mezelf te benoemen en vooral te onderzoeken waar mijn affiniteit lag. Ik voelde langzaamaan weer de energie terugkomen. Ik kreeg weer ideeën over de toekomst en was er klaar voor om te gaan solliciteren. Natuurlijk had ik mijn ups en downs, maar dat mocht er vooral ook zijn. Daar moest ik juist aandacht aan geven. Loes houdt samen met jou de balans in verdriet verwerken en weer durven tot actie te komen. Schijnbaar moet  je toch eerst zelf helen en dan kun je de koers uitzetten die bij je past. Ik heb veel ondersteuning ervaren en gun iedereen die in een dergelijk traject terecht komt een loopbaancoach als Loes.

 

Carin, 49 jaar

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Maak een afspraak voor een vrijbijvend oriënterend gesprek.